Paul van Gent


Water­schaps­be­stuurder en frac­tie­voor­zitter

Paul van Gent is lid van het algemeen bestuur en fractievoorzitter, en zit in de vaste adviescommissies Waterketen en Middelen. Hij is te bereiken op p.vangent@partijvoordedieren.nl.

Biografie

Paul (1985) is bijna 10 jaar werkzaam als zelfstandig ondernemer in de ICT. Daarnaast doet hij wetenschappelijk onderzoek in de taalkunde aan de Radboud Universiteit. Sinds 2018 is hij coördinator van de werkgroep Nijmegen. Paul en zijn partner delen hun huishouden al jaren met een klein groepje opvangcavia’s. “Vanuit de ervaring met deze knaagdieren is de link naar het waterschap snel gelegd. De bestrijding van gravende knaagdieren door het waterschap is namelijk volstrekt onnodig, erg kostbaar en ook nog eens uitermate wreed. Een kwade zaak die geen enkele liefhebber van knaagdieren onberoerd laat.” Ook voor burgers moet er veel veranderen bij het waterschap: “Burgers vervuilen het minst maar betalen het meest aan waterschapslasten. De Partij voor de Dieren vindt dat ook hier het principe ‘de vervuiler betaalt’ moet gelden. Als bestuurslid ga ik me ook daar hard voor maken. Nu winnen de belangen van boeren en bedrijven het nog té vaak van de belangen van burgers en natuur.”

Gerelateerd

'Licht­groene' partijen bekennen kleur

Nieuwsbericht

Op de algemene bestuursvergadering van vandaag kwam onder andere de uitwerking van het klimaatakkoord voor het waterschap ter bespreking."Het klimaatakkoord is niet goed genoeg; het is niet ambitieus genoeg en de doorlooptijd is veel te lang. Het akkoord is gericht op het 'haalbare', niet op het 'nodige'. Ik ben niet de enige die dat vind, meer dan 700 maatschappelijke organisaties hebben een 40-p...

Bijdragen Nieuws