Schoon en gezond water


Schoon oppervlakte- en grondwater zouden vanzelfsprekend moeten zijn, maar de praktijk is anders.

De vee-industrie zadelt ons op met een groot mestprobleem, dat een gevaar vormt voor de kwaliteit van ons water. Landbouwgif en medicijnresten, hormonen uit de vee-industrie, chemische afvalstoffen en microplastics vervuilen het oppervlaktewater. Hierdoor sterven planten en dieren. Bovendien komt de drinkwatervoorziening in gevaar.

De Partij voor de Dieren wil de intensieve bemesting van landbouwgronden terugdringen, meer controle op het gebruik van bestrijdingsmiddelen en bedrijven die water vervuilen moeten worden aangepakt, met als doel dat alle vervuiling wordt gestopt. Tot die tijd geldt het principe van “de vervuiler betaalt”.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Water­kwa­liteit vaak aan bod tijdens laatste bestuurs­ver­ga­dering

Nieuwsbericht

De laatste vergadering van het algemeen bestuur van 2020 had een bomvolle agenda met maar liefst 27 agendapunten. Het thema waterkwaliteit (ofwel 'schoon en gezond water') kwam meerdere malen terug met een aantal belangrijke stukken. Het begon met een ingezonden brief over de calamiteit bij Spijk, waarin een burger onder andere zorgen uitsprak over de manier waarop de overheden met verontreinigen...

Bijdragen Nieuws