Schoon en gezond water


Schoon oppervlakte- en grondwater zouden vanzelfsprekend moeten zijn, maar de praktijk is anders.

De vee-industrie zadelt ons op met een groot mestprobleem, dat een gevaar vormt voor de kwaliteit van ons water. Landbouwgif en medicijnresten, hormonen uit de vee-industrie, chemische afvalstoffen en microplastics vervuilen het oppervlaktewater. Hierdoor sterven planten en dieren. Bovendien komt de drinkwatervoorziening in gevaar.

De Partij voor de Dieren wil de intensieve bemesting van landbouwgronden terugdringen, meer controle op het gebruik van bestrijdingsmiddelen en bedrijven die water vervuilen moeten worden aangepakt, met als doel dat alle vervuiling wordt gestopt. Tot die tijd geldt het principe van “de vervuiler betaalt”.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

'Licht­groene' partijen bekennen kleur

Nieuwsbericht

Op de algemene bestuursvergadering van vandaag kwam onder andere de uitwerking van het klimaatakkoord voor het waterschap ter bespreking."Het klimaatakkoord is niet goed genoeg; het is niet ambitieus genoeg en de doorlooptijd is veel te lang. Het akkoord is gericht op het 'haalbare', niet op het 'nodige'. Ik ben niet de enige die dat vind, meer dan 700 maatschappelijke organisaties hebben een 40-p...

Nieuws